Cautare

149 de rezultate pentru "coduri 745" (2.75 secunde)
"Vom face tot ce e posibil ca dosarul Zambaccian 1 sa nu primeasca inca un vot in aceasta sesiune", spun surse PSD, care arata ca strategia lor are toate sansele de reusita avand in vedere ca, practic, se va mai lucra in Parlament doar saptamana viitoare, insa programul de lucru este dedicat asumarii raspunderii pe Coduri si pe o eventuala motiune de cenzura a PNL.
"Din ce am vorbit cu colegii mei din subcomisie, tot ce s-a putut face s-a facut acolo", a justificat Nicolaescu decizia liberalilor de a nu mai depune amendamente la cele doua proiecte de Coduri.
Hrebenciuc a precizat ca discutiile au vizat criza economica si asumarea raspunderii Guvernului pe cele doua coduri, civil si penal.
Astfel, au fost discutate teme precum stadiul noilor coduri si pregatirea punerii in aplicare a acestora, chestiunea resurselor umane in sistemul judiciar si problemele de recrutare a magistratilor, inspectia judiciara, activitatea ANI, progresele in domeniul anticoruptie, atat in ce priveste marea coruptie, cat si coruptia la nivel local.
In cadrul sedintei de ieri a fost dezbatuta motiunea de cenzura cu privire la asumarea guvernamentala pe Coduri, care urmeaza sa fie depusa de PNL.
Ministrul justitiei a precizat ca ambele proiecte de Coduri, civil si penal, puteau deveni legi chiar aseara, avand in vedere ca expira termenul de depunere a unei motiuni de cenzura.
"La prima vedere, dupa ce am introdus cateva coduri numerice personale de pe listele sectiei speciale de la autogara, am crezut ca programul instalat la nivel national pentru depistarea votului multiplu nu functioneaza.
Se genereaza Coduri Numerice Personale false, dupa care se emit Carti de Identitate false, se modifica procesele verbale etc. Nu mai vorbesc despre cumpararea votului.
Nu va mai plictisesc cu amanunte de genul ca aveam prin 2005 vreo doua Coduri penale promulgate", mai spune presedintele Consiliului National al PSD.
Premierul a amintit de modificarea Codului muncii, de reforma sistemului bugetar si reforma pensiilor, dar si de legea educatiei, de reforma noilor coduri judiciare.
(...) degeaba facem coduri noi daca nu respectam legea. Ma intreb cum se poate pune justitia in situatii atat de dificile?
Este foarte graitor ca proiectele noilor coduri judiciare au fost primite in Parlament cu multa uimire si contrarietate, caci el contineau prevederi opuse unor largi optiuni populare.
In ultimii ani, in procesul de reformare a statului s-a dat prioritate unor zone de legislatie si de activitati sociale si economice care au fost asezate pe o legislatie moderna: noua lege a salarizarii, legea pensiilor, cele patru coduri, legea micii reforme, legea educatiei si codul muncii.
• Ne vom concentra pe implementarea noilor coduri juridice, precum si pe implicarea Parlamentului pentru asumarea si implementarea noii Strategii Nationale Anticoruptie.
As vrea pe cineva cu un background in magistratura, in lumea juridica si care, in acelasi timp, sa aiba si capacitatea de a prezenta si a negocia lucrurile la Bruxelles, in special pentru ca ministrul Justitiei va avea de gestionat problemele de zi cu zi ale justitiei, relatia cu CSM, implementarea noilor coduri, dar are si de gestionat la Bruxelles vesnica problema a MCV.
Pe de alta parte, exista si alte noi coduri care se afla pe lista prioritatilor parlamentare. Miercuri, 4 februarie, asteptam ca Guvernul sa adopte prin ordonanta de urgenta modificarile necesare Codului Penal si Codului de Procedura.
Este un drum al consolidarii economice a Romaniei, pe care ne-am angajat nu de azi, de ieri, ci vine in continuarea si completarea programului de guvernare al USL - Uniunea Social Liberala, pentru cine nu-si mai aduce aminte cum se traduce acest acronim -, in noile coduri regasindu-se masuri cu cert impact social.
pretinzand, care mai de care, ca modificarea Codurilor penale se va face doar trecand peste cadavrul lor, si Dragnea, si Zgonea cad fara sa vrea in capcana de a fi sustinatorii regimului basist, care a ticluit respectivele Coduri, adoptate sub bagheta Monicai Macovei fara dezbatere parlamentara.
Am vorbit de aceste doua coduri si ma surprinde faptul ca un fost ministru al justitiei spune ca doar o mica parte a fost declarata neconstitutionala.
Astfel, nu mai exista bilete si rezervari (se lucreaza on-line in baza unor coduri), calatorii nu mai beneficiaza de ziare la bord si se zboara in aeroporturi mai mici, cu taxe mai mici, astfel, evitandu-se si intarzierile.
google-analytics.com